Teksten van tekstschrijver.eu, daar komen bezoekers wél voor terug!

Schrijf uw eigen webtekst

Ook u kunt een goede webtekst schrijven! Een goede tekst begint, zoals u merkt, met een zin die de lezer aanspreekt. Doordat u al in de eerste zin van dit artikel vernam dat ook u een goede webtekst kunt schrijven, bent u door gaan lezen. U wilt namelijk weten hoe u dat doet. Het gevolg is dat u nu al bijna de eerste alinea van dit artikel gelezen heeft. Dat is waar de kracht van een goede tekst in schuilt. Begin met uw boodschap, laat deze bezinken en haal de mensen over tot actie.

De boodschap

Denk na over de boodschap die u over wil brengen met uw artikel of webtekst. Zorg ervoor dat die boodschap goed, maar beknopt en eenvoudig wordt verwoord. Een goede opening moet vooral niet te lang zijn. In principe moet de boodschap concreet zijn, duidelijk zonder dat de lezer erover hoeft na te denken. Wanneer de eerste van dit artikel zou zijn 'Ook voor u is het mogelijk om snel en eenvoudig een goede, aansprekende webtekst voor op uw website te schrijven' haken veel mensen al af. Die zin is ingewikkeld, te lang en overtuigt niet. Een korte zin doet dat wel. Ook opsommingen in een tekst doen het goed. Een goede tekst bestaat dus voornamelijk uit:

  • een concrete, snelle opening
  • een beknopte uitleg van uw boodschap
  • overhalen tot actie ondernemen

De uitleg

Leg uit wat men met uw boodschap kan. Wat is er goed aan uw product? Waarom moeten de mensen uw boodschap serieus nemen? Waarom zouden ze uw product moeten kopen en niet dat van uw buurman, of waarom is uw dienst beter dan die van een gerenommeerd bedrijf dat al een jarenlange ervaring heeft? Overdrijf hierin niet, houd het kort. Het is al heel knap dat de lezer tot hier is gekomen!

Zet aan tot actie

Dit punt is het belangrijkste. Wederom geldt: houd het kort. Zorg dat men geprikkeld wordt om uw product of dienst af te nemen. Som nog even kort alle voordelen bij elkaar op, zonder daarbij de concurrent te noemen. Een concurrent heeft u immers het liefst zo ver en veel mogelijk uit beeld, toch?

Uw webtekst toch liever laten schrijven? Neem dan contact op met tekstschrijver.eu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten