Teksten van tekstschrijver.eu, daar komen bezoekers wél voor terug!

Als je geen inspiratie meer hebt

Hoe kun je inspiratie opdoen?
Inspiratie is noodzakelijk voor schrijvers en tekstschrijvers. Het is dan ook een grote ramp wanneer je als schrijve geen idee meer hebt waarover je moet schrijven. En voor tekstschrijvers is het nog meer frustrerend als je de juiste woorden ineens niet meer kunt vinden. Gelukkig zijn er op het internet genoeg oplossingen te vinden voor dergelijke tragedies. In dit artikel zijn er enkele voor je uitgeschreven.

Maak jouw top 10

Top 10’s, maar ook top 5’s en top 25’s doen het erg goed op het web. Een top 10 van de beste singles, een top 20 van de beste boeken, een top 5 van de beste films en een top 15 van de lekkerste pastarecepten. Waarom ga je, nu je toch geen inspiratie hebt, niet op zoek naar een eigen top zoveel? Bedenk een leuk onderwerp, de top 10 leukste twitteraccounts, de top 10 leukste geschiedenisleraren (of de top 10 slechtste geschiedenisleraren) of een top zoveel over de meest gemaakte schrijffouten. Dit levert je ongetwijfeld voldoende stof op voor een leuk artikel. En je bent weer even lekker bezig.

Andere blogs en websites

Waar haal je nu meer inspiratie vandaan dan bij je concurrenten (lees: collega-auteurs)? Als tekstschrijver volg je hun ontwikkelingen natuurlijk op de voet. Daar kan voor jou ook iets interessants bij zitten. De truc is simpel: herleid de bron van je concurrent en geef zelf vorm aan een post over hetzelfde onderwerpen. Wees nu eerlijk? Hoeveel teksten over inspiratie heb je de afgelopen jaren wel niet gelezen? Dit is vast niet je eerste!

Vraag je vrienden

Sta je er wel eens bij stil wat je vrienden zoal bezighoudt? Het kan een bijzonder interessant thema zijn voor je volgende post of artikel. Want de interesse van je vrienden interesseert in ieder geval je vrienden. En wie weet met hen nog wel meer lezers! Verdiep je daarom eens in wat hen bezighoudt: hun hobby’s, hun websites, hun muziek en hun werk. Je komt niet alleen heel geïnteresseerd over, je werkt ook nog eens aan een fantastisch artikel dat gelezen móet worden! En als je artikel dan eenmaal geplaatst is op je website of weblog, is er grote kans dat je veel followers en retweets krijgt van je vrienden. Want wie wil er nu niet dat zijn of haar interesse in de belangstelling staat?

Invloed van lezers

Ook leuk en handig is het om je lezers het idee te geven dat ze enige invloed op je website hebben. Schrijvers voelen zich graag gelezen, maar dat geldt ook andersom. Beloon je favoriete lezers eens met een artikel op maat. Waarover willen zij dat jij gaat schrijven? Leg die vraag hen maar eens voor, dan heb je gelijk een leuke poll op je website staan. Vervolgens verdiep je je in een onderwerp dat je zelf ook wel aanspreekt, om er een leuk artikel over te schrijven. Grote kans dat je lezers dit waarderen.

Brainstormen

Ook de oeroude brainstorm, die je misschien nog kent van je opleiding of uit je schooltijd, doet het vandaag de dag nog goed. Sterker nog; online brainstorming is ook helemaal hip. Aan de hand van een trefwoord verschijnen er gerelateerde begrippen, die je wellicht op nieuwe ideeën kunnen brengen. Op die manier doe jij nieuwe stof op voor een leuk artikel, maar leer je ook nog eens wat. Je lezers zullen dankbaar zijn voor de nieuwe weetjes die jij in je artikel verzamelt.

3 opmerkingen:

 1. seo tekstschrijver27 april 2012 om 13:00

  leuk stukje.. maarre zon top (10) is wel erg afgezaagd inmiddels ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Afgezaagd oké, maar het brengt je wel op nieuwe ideeën. En dat is waar het in dit artikel om gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tekstschrijver Linda21 juni 2012 om 22:19

  Afgezaagd? Hangt er denk ik vanaf wat je in je top-10 zet :-)

  BeantwoordenVerwijderen