Teksten van tekstschrijver.eu, daar komen bezoekers wél voor terug!

Als je nog steeds geen inspiratie hebt

In een eerder artikel werden vijf punten besproken die je kunt ondernemen als je inspiratie op is. Dat is immers het ergste wat een schrijver kan overkomen, of je nu werkt als tekstschrijver of als schrijver. Er werd geopperd om een top 10 te maken, je vrienden om advies te maken en een brainstorm te maken. En als dat niet werkt kun je ook altijd nog je lezers om een onderwerp voor je volgende artikel vragen of de artikelen van je concurrenten als bron gebruiken. Maar als die tactieken je niet bevallen, spreken onderstaande opties je misschien wél aan.

Interview iemand

Wie vindt het niet leuk om in de belangstelling te staan? Juist, er zijn vast wel mensen in je omgeving die maar wat graag over hun werk praten, over hun hobby of opscheppen over hun auto. Wat houd je tegen om die mensen te interviewen? In principe is het niet moeilijk om iemand te interviewen, want ze praten toch wel! Het is nu alleen de kunst om het op te schrijven en het om te toveren tot een heerlijk leesbaar stukje. Een stukje dat niet alleen je kennissen aanspreekt, maar ook andere lezers. Als tekstschrijver moet dat geen probleem voor je zijn.

Laat je lezers schrijven

Helemaal geen inspiratie meer, maar ook geen puf om te schrijven? Vervelend. Waarom geef je het stokje dan niet even uit handen en laat je je gasten een stukje schrijven? Ze lezen je blog of website, weten waarmee jij je bezighoudt en hebben daar zelf ook vast ideeën bij. Dat kan best een interessant stuk opleveren. Daag je lezers uit een stukje voor op je website te schrijven. Zij kunnen hun ei kwijt (en eindelijk eens iets terugdoen voor al die leuke stukjes die jij ze voorschotelde) en jij krijgt een leuke, nieuwe post op je website.

Doe een onderzoekje

Tekstschrijvers en schrijvers vinden het vooral leuk om maar wat in het wilde weg te schrijven. Daarbij verliezen we de werkelijkheid, de realiteit en onze nuchterheid soms uit het oog. Dat geeft niet, want daar smullen onze lezers van. Maar het kan geen kwaad om je af en toe wel te richten op iets specifieks. Een product of een dienst, bijvoorbeeld. Doe eens een leuk onderzoek naar een bedrijf of een product en schrijf daar een artikel over. Je bent helemaal vrij in wat je doet. Het product of de dienst kun je natuurlijk ophemelen (waarmee je vast en zeker vrienden maakt), maar ook tot de grond toe afbreken (waardoor je lezers glimlachend je site verlaten). Pas bij dat afbreken wel goed op dat je een niet al te grote tegenstander kiest. Het is immers minder leuk om iedere ochtend onder je auto te moeten kijken of er geen bom onder zit.

Verzin eens wat nieuws

Tegenwoordig moet je als ondernemer – en dat zijn tekstschrijvers en schrijvers (of ze dat nu leuk vinden of niet) – iets nieuws verzinnen om in de smaak te vallen. Dat hoeft niet iets heel groots te zijn. Iets kleins volstaat ook, maar er moet iets zijn. Een motto, een opvatting, een denkwijze en een visie doen het vandaag de dag (zeker in het huidige Montessori-tijdperk) erg goed. Het voordeel is dat ze ook nog eens kunnen worden overgenomen, waardoor jouw leer verspreid wordt. Dat klinkt leuk, nietwaar? Hoe dan ook, ook dit zal zeker de moeite waard zijn. Begin eens met het bedenken van een oplossing voor een veelgehoord probleem en steek die in een nieuw jasje. Presenteer het geheel in een leuk artikel en klaar is je post.


2 opmerkingen:

  1. seo tekstschrijver3 mei 2012 om 16:24

    leuk vervolg en goede tips op

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wout van Driel18 mei 2012 om 00:37

    Dank je. Als 'herbeginner' kan ik hier wel wat mee. Kunnen we overigens nog een derde deel in de reeks verwachten?

    BeantwoordenVerwijderen