Teksten van tekstschrijver.eu, daar komen bezoekers wél voor terug!

Ervaring

Jeugdthrillers

Behalve teksten in opdracht, schrijf ik ook voor mijn plezier. Hieronder een overzicht van de publicaties.


De nalatenschap 

De Nalatenschap

Mijn eerste boek verscheen in april 2007. Het verhaal gaat over Tim, die opgroeit als zoon van criminele ouders. Als zijn vader wordt vermoord, staat zijn leven op zijn kop. Hoewel hij zijn best doet de draad weer op te pakken, laat de vraag wie zijn vader heeft vermoord, hem niet los.

Bestel bij bol.comUitgebroken

Uitgebroken

In oktober 2008 verscheen Uitgebroken, mijn tweede misdaadboek voor de jeugd. Justin kan het niet geloven dat zijn moeder, die in de gevangenis zat voor drugssmokkel, is ontsnapt. De recherche staat machteloos. Wat is er met zijn moeder gebeurd? En wie zit er nu ook achter hem aan...?

Bestel bij bol.com


Oorlog in de favela

Oorlog in de favela
In de favela's (krottenwijken) van Rio de Janeiro is het een kwestie van overleven. Het gaat er hard aan toe. Door de overstromingen is Ciro zijn familie kwijtgeraakt. Hij leeft nu op straat, waar hij in contact is gekomen met Manu en zijn vrienden. De oudere Manu, die al jaren op straat leeft, weet als geen ander hoe ze kunnen overleven. Ook Oscar leeft bij hen in de groep. Voor Oscar is maar één ding belangrijk: gerespecteerd worden door de plaatselijke drugsbaronnen, want die hebben het pas echt voor het zeggen.
Als er oorlog dreigt uit te breken tussen twee rivaliserende drugskartels, beseft Ciro pas echt wat overleven op de straten van Rio inhoudt.

Bestel bij bol.com of via De Gestreepte Boekjes

Vlaamse Filmpjes

In Vlaanderen verschijnen de Vlaamse Filmpjes, leesboekjes voor kinderen in de laatste klassen van het basisonderwijs. 

Een vrouw op de achterbank (2007)

Een vrouw op de achterbank
Nick moet zijn oom Frans helpen bij zijn nieuwe baan, maar al snel komen ze voor een verrassing te staan. Een vreemde vrouw is zomaar op de achterbank gaan zitten. Dat zij een onplezierige rit in petto heeft, kunnen Nick en zijn oom nog niet vermoeden...

Een hard gelach

Een hard gelach (2008)

Nadat oom Frans door de politie is betrapt bij het stelen van een laptop, wordt hij door superieur-inspecteur Brits, van de Extreem Geheime Dienst, undercover gestuurd naar het circus. En dat er in Circus Wally duistere zaakjes plaatsvinden, blijkt al heel snel.

Moord op bestelling

Moord op bestelling (2010)

Nick voorspelt weinig goeds als oom Frans een afspraak blijkt te hebben met de grote crimineel Dikke Joop. Hij heeft gelijk, want Dikke Joop heeft een duister klusje voor hem. Oom Frans moet een huurmoordenaar ophalen om hem naar het operagebouw te brengen. Daar heeft de moordenaar een klusje op te knappen. Uiteraard stelt Nick alles in het werk om dit plan te dwarsbomen, maar of het lukt...?

Een pakje op de bouwplaats

Een pakje op de bouwplaats (2011)

Mimo en Davide vinden een pakje op een bouwplaats, waar ze voetballen. Als ze het pakje openen en de inhoud ontdekken, weten ze niet zo goed of ze ermee naar de politie moeten gaan. In veel gevallen is het beter om je ogen en mond dicht te houden.
Als ze toch naar de politie stappen, blijkt de maffia sneller op de hoogte te zijn dan ze hadden vermoed. Zijn de twee vrienden nu nog wel veilig?

Een gestreept probleem

Een gestreept probleem (2012)

Nick is er intussen aan gewend dat zijn oom Frans zich inlaat met duistere types. Zo verbaast het hem weinig dat oom Frans voor de criminele kunsthandelaar en antiquair Jerome Keel aan de slag gaat. Ze ontmoeten Jerome Keel buiten de stad, maar daar blijkt dat hij een wel heel vreemde opdracht voor ze heeft. 

Lesmethodes

Voor de lesmethode Factor E, van uitgeverij Edu’Actief in Meppel, heb ik meegewerkt aan het schrijven van enkele cursussen en trainingen. Deze zijn bedoeld voor het MBO Zorg en Welzijn. In totaal zijn er negen trainingen en cursussen van mijn hand verschenen. Hieronder een aantal voorbeelden.
Ontwikkelingspsychologie
Cursus Edu'Actief

Ontwikkelingspsychologie

In deze cursus staat de ontwikkeling van de mens centraal. Aan de hand van diverse ontwikkelingstaken - waaronder de cognitieve en sociale taak - wordt duidelijk hoe een mens zich van de geboorte ontwikkelt.

Taalontwikkeling en taalstimulering 

We hebben er allemaal mee te maken. Taal is van essentieel belang in onze communicatie met anderen. Maar wat is taal nu eigenlijk? En nog belangrijker, hoe stimuleer je de ontwikkeling van taal bij jonge kinderen?

Interventies in de groep

Groepen heb je in alle soorten en maten. Je hebt makkelijke groepen, maar ook moeilijkere groepen. Hoe kun je nu het beste omgaan met deze verschillen?
Klassenmanagement
Training Edu'Actief

Spelen met kinderen

Spel is essentieel voor de ontwikkeling van kinderen. Maar hoe spelen kinderen nu eigenlijk? In deze cursus staan spel en spelontwikkeling centraal.

Spel- en spelontwikkeling

Bij de verschillende ontwikkelingsgebieden speelt spel een grote rol. Kinderen ontwikkelen zich mede door hun spel. Ze leren door te doen, door te spelen. Lichamelijk, geestelijk en sociaal-emotioneel.

De veilige groep

Hoe zorg je ervoor dat een groep, in een school of kinderdagverblijf, veilig is? Welke eisen hangen er aan een veilig klimaat in de groep en hoe kom je hier, als begeleider of leerkracht, het beste aan tegemoet.

Oriëntatie op jezelf en de wereld, ruimte

In deze aardrijkskundemethode wordt dieper in gegaan op het belang van aardrijkskunde voor kinderen. Waarom leren zij aardrijkskunde op school en hoe is het gesteld met de eigen kennis van de studenten?


Timo en Co

Timo Magazine

Het Timo Magazine is een onderdeel van het eigen magazine van Van der Valk en bedoeld voor kinderen. De verhalen die Timo Toekan en zijn vriend Co de Rups beleven heb ik geschreven. De verhalen zijn los van elkaar te lezen, maar vormen wel de proloog voor het leesboekje.

Timo en Co-reeks

In de reeks ‘Timo en Co’ maken Timo Toekan en Co de Rups allerlei spannende avonturen mee, die vaak gelinkt zijn aan een actuele gebeurtenis. Zo hebben de twee vrienden de bondscoach geholpen bij het WK in Zuid-Afrika en hebben ze een drama bij de Tour de France voorkomen.


Hieronder een aantal titels:


Timo en Co - Een lek in de U.S.A.
Timo en Co - Een lek in de USA

Timo en Co en de robijn van Don Rozario

In dit (eerste) avontuur staan Timo en Co commissaris Kangaroe bij, die de Robijn van Don Rozario moet beschermen tegen de criminele Flamingo-broers.


Timo en Co - De sleutel van Maracay

In Venezuela nemen Timo en Co het op tegen een grote misdadiger, die veel geld verdient met fraude via pinpasgegevens. 


Timo en Co en de piraten van Los Bayos

Timo en Co reizen af naar Los Bayos, waar moderne piraten het op vrachtschepen hebben voorzien. Samen met de waterpolitie komen ze in actie.