Teksten van tekstschrijver.eu, daar komen bezoekers wél voor terug!

'Haarlem hoofdstad van Noord-Holland'

‘Haarlem noemen ze de hoofdstad van Noord-Holland,’ riep Jeroen Dijsselbloem, woordvoerder van de PvdA, vorige week gekscherend tegen meerdere media. Alsof hij het zelf niet kon geloven. ‘Als het merendeel van onze jongeren niet meer weet dat Amsterdam de hoofdstad van Noord-Holland is, dan is er iets goed mis in ons onderwijssysteem. De kwaliteit van het onderwijs holt nog steeds achteruit en we plukken nu de gebakken peren van de fouten uit het verleden.
In het artikel wordt gesproken over Nederlandse studenten, die – volgens Dijsselbloem – niet weten dat Amsterdam de hoofdstad van de provincie Noord-Holland is. Ook weten ze niet dat een dolfijn een vis is (en geen zoogdier). Het onderwijs is de afgelopen decennia drastisch achteruit gegaan. En daar plukken wij nu de gebakken peren van. Wat er met de vruchten is gebeurd, is een raadsel. Waarschijnlijk zijn die al geplukt.
Een week lang heb ik het internet afgestruind, op zoek naar een zogenoemde Dijsselbloem-hoax, een grap of een roep om aandacht. Hier en daar vond ik mensen die zich kennelijk hetzelfde afvroegen en ook opperden dat het hier vast en zeker om een politiek geintje moest gaan. Maar bewijzen vanuit de directe bron heb ik niet gevonden. Toch blijf ik hopen, ernstig hopen, dat dit artikel een vervroegde 1 aprilgrap is…

1 opmerking:

  1. Bron: http://www.speld.nl/2011/03/15/scholieren-‘haarlem-is-hoofdstad-noord-holland’/?

    En dan is dit misschien ook interessant: http://www.speld.nl/disclaimer/

    BeantwoordenVerwijderen