Teksten van tekstschrijver.eu, daar komen bezoekers wél voor terug!

Maffia-praktijken

Een startend misdaadblog heeft me gevraagd om enkele artikelen te schrijven over de Italiaanse maffia. Hoewel vrijwel elke opdracht als tekstschrijver genoeg uitdaging biedt en in principe interessant is (en als ze dat niet zijn, geef ik dat ook eerlijk toe) werd ik van deze pas echt enthousiast. Toen ik bezig was aan mijn eerste boek, De Nalatenschap, heb ik namelijk veel informatie gezocht over de Italiaanse maffia's. Het verhaal zou zich namelijk op Sicilië afspelen, binnen een maffia-familie, maar is uiteindelijk naar Amsterdam verplaatst. In de afgelopen jaren heb ik veel ideeën voor boeken over de maffia gehad, maar die eigenlijk allemaal geparkeerd.
Nu mag ik dan toch op onderzoek uit en profiteren van eerder vergaarde informatie. Wie weet wakkert deze opdracht mijn eerdere plannen wel weer aan en zet ik me vandaag of morgen toch aan het schrijven van een boek over de maffia.
De komende weken ga ik dus werken aan, korte en bondige, artikelen over de Cosa Nostra, 'ndrangheta en camorra, maar ook over twee minder bekende organisaties. De literatuur ligt (al een hele tijd) op mijn nachtkastje te wachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten