Teksten van tekstschrijver.eu, daar komen bezoekers wél voor terug!

Test je Taal

Hoe goed zijn we eigenlijk in de Nederlandse taal? Als tekstschrijver kan ik het me niet veroorloven om fouten te maken. Daar vallen ook kromme zinnen, die niet lekker en goed leesbaar zijn (waarvan dit dus heel erg duidelijk een goed voorbeeld is) onder. Op mijn weblog ben ik minder kritisch dan in mijn werk, maar toch... een foutje sluipt er zo bij in.

Wat weet jij ervan? D's of t's (of allebei [niet])?

1 - Ik vin_ het erg jammer dat Truus niet is komen eten. (d of t?)
2 - Angelo zegt dat dit nooit meer gebeur_. (d of t?)
3 - Mijn moeder en ik lach_en toen hard om die grap. (t of tt?)
4 - Hij mel_e zich ziek. (d of dd?)

Oké, maar nu deze:

5 - De vergro_e foto hing boven mijn bureau. (t, ot of ott?)
6 - Anton en Els erf_en een fortuin. (d of t?)

Boek winnen?
Stuur de antwoorden naar dit adres.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten