Teksten van tekstschrijver.eu, daar komen bezoekers wél voor terug!

Gebrek aan creativiteit?

Dit weekend heb ik een lezing bijgewoond van Manu de Bruyn over creativiteit. De lezing maakte deel uit van een auteursdag voor auteurs aan een lesmethode waar ik aan mee schrijf. De lezing was erg plezierig om naar te luisteren, mede doordat mevrouw De Bruyn leuke bruggetjes bleef slaan tussen de Nederlanders en Belgen en op een bijzondere manier interactie pleegde met haar luisteraars.
Het thema heeft me dan ook aan het denken gezet.
Hoewel ik er, op het moment, weinig gebrek aan heb, kan het gebrek aan creativiteit natuurlijk altijd ontstaan. Een tekstschrijver, maar ook een gewone auteur, kan dat niet gebruiken!
Wat nu als je naar een leeg scherm zit te staren en echt niet weet wat je moet opschrijven? Dat de ideeën als zand uit je handen glijden, dat je er geen grip meer op hebt of - nog erger - dat je die leuke ideeën niet meer op de juiste manier op je scherm ziet verschijnen.
Die gedachte maakt me gek... dat lijkt me werkelijk verschrikkelijk.
Voor iedereen die daar net zo over denkt, heb ik onderstaande 'leesbare toolkit' samengesteld. Hopelijk helpen ze je bij een gebrek aan creativiteit. (Maar hopelijk heb je ze nooit nodig.)

Toolkit bij gebrek aan creativiteit

Kies uit:
1. Ga iets heel anders doen. De kans dat je tijdens de andere bezigheid een verband gaat zien tussen datgene wat je aan het doen bent (ter ontspanning/ afleiding) en hetgeen je op papier moet zetten, is groter dan je denkt.
2. Ga juist door. Schrijf zoals je nog nooit geschreven hebt, tot de vonken van het toetsenbord spatten. Het begin zal nergens naar lijken, maar de rest kan zomaar succesvol zijn. Dan is het alleen nog maar een kwestie om het later aan te passen.
3. Open de krant, blader door naar de vacatures en zoek een nieuwe baan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten