Teksten van tekstschrijver.eu, daar komen bezoekers wél voor terug!

Less is more

Wie op zoek gaat naar een tekstschrijver, komt er bijzonder veel tegen. Er is dus keuze genoeg. Maar kwaliteit verschilt nogal eens. Toen ik nog maar net begon waren deze tekstschrijvers, die ik op het internet tegenkwam, mijn voorbeelden. Wat zij deden, deed ik ook. Je moet het tenslotte - zeker bij gebrek aan een echte schrijversopleiding - ergens van leren!

Ik ontwikkelde een website, op het subdomein van mijn auteurspagina (http://www.theohenkstreng.nl/) en begon na te denken over mijn werkzaamheden, manieren van contact, promotie en uiteraard tarieven. Dat laatste bleek nog het moeilijkst te zijn.

Steeds vaker zie je tekstschrijvers die zich, net als ik destijds, aanbieden voor bedragen per woord. Bijvoorbeeld, in mijn geval, van € 0,01 tot € 0,03 per woord. Maar dat bleek al snel helemaal niet handig. Regel één in het vak der schrijvers kwam ik tegen in de biografie van Stephen King, de Amerikaanse horror- en thrillerkoning. De regel luidt, heel simpel:

Less is more.

Deze kreet, zoals hierboven afgebeeld, in het midden van een verder wit A4-tje en in standaard lettertype Times New Roman (grootte 12) hangt boven mijn bureau. Die regel is goud waard.

Hoe minder woorden je nodig hebt om iets te vertellen, hoe meer lezers je zult bereiken. En daarom hanteer ik geen tarieven meer van € 0,01 tot € 0,03 per woord meer. Want als schrijver van dit mooie citaat zou je er dan (in het gunstigste geval) € 0,09 aan overhouden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten