Teksten van tekstschrijver.eu, daar komen bezoekers wél voor terug!

Nog meer inspiratie

Inspiratie opdoen, maar hoe?
Eerder en eerder benoemden we enkele zaken die je kunt doen om meer inspiratie op te doen. Inspiratie is onmisbaar voor een schrijver of tekstschrijver, net zoals een auto niet kan rijden zonder benzine (of elektriciteit). We bespraken onder meer het houden van een interview, het doen van een onderzoek en het jatten van andermans werk. Maar er is nog veel meer wat schrijvers en tekstschrijvers kunnen doen om aan inspiratie te komen.

Ga naar een lezing

Ook op het gebied van schrijven en tekstschrijven zijn lezingen te vinden. Ga daar eens naar toe en breng je lezers na afloop op de hoogte. Wat wist je al en wat was nieuw voor je? Twee vragen waaruit je vast en zeker een leuk artikel weet te fabriceren. Kun je niets vinden op het gebied van schrijven en tekstschrijven? Trek het dan wat breder en ga op zoek naar SEO, social media en marketing.

Je eigen succes

Als tekstschrijver of schrijver heb je al de nodige successen behaald. Je hebt gepubliceerd, schrijft voor de koningin, wordt door multinationals ingeschakeld of je doet iets anders op hoog niveau wat je de moeite waard maakt. Beschrijf je succes eens. Vertel je lezers (waarvan er een heleboel in hetzelfde vak zitten als jij en die van jou hopen te kunnen leren) wat je zoal gedaan hebt en wat je gemaakt heeft tot wie (en wat) je nu bent. Je zult zien dat je vanaf dat moment niet alleen gelezen wordt, maar dat er ook standbeelden voor je worden opgericht. En welke tekstschrijver of schrijver wil dat nu niet?

Bloopers

In gevolg op je eigen succes heb je vast en zeker ook de nodige misstappen gezet. Wees niet bang, stap over je schaamte heen en schrijf daarover. Bloopers en anekdotes doen het goed en laten zien dat je ook maar een mens bent, die ook ooit ergens begonnen is. Je lezers zullen dat ongetwijfeld kunnen waarderen. Schrijf in geuren en kleuren hoe je de mist in ging met die tekst voor dat bekende mediabureau, of hoe een grove schrijffout niet kon ontsnappen aan de drukpers. Overdrijven mag.

Blaas oude posts nieuw leven in

Goed, je mag nu dan even zonder inspiratie zitten, in het verleden heb je vast en zeker de nodige teksten geschreven. Teksten die toen de moeite van het schrijven en lezen waard waren en dat nu nog steeds zijn. Graaf ze op, duik in de geschiedenis van je posts en plaats ze opnieuw! Wie weet is er nu wel het een en ander veranderd en kun je tot nieuwe inzichten komen, of zijn bepaalde factoren weer actueel geworden. Hoe dan ook, er zijn genoeg redenen te bedenken om oude posts te laten herleven.

Uitdagingen

Wat vind je moeilijk? Behalve inspiratieloosheid heb je vast met meer problemen te kampen in je schrijverswereld. Lastige klanten, bijvoorbeeld. Dit zijn de uitdagingen in je werk. Waarom wijd je daar niet eens een artikel aan? Wie weet kunnen je lezers je nog helpen met tips en adviezen. Ze volgen je immers al tijden op de voet en kunnen met opmerkingen komen waar je zelf nog niet aan had gedacht. Het kan zeker de moeite waard zijn om daar eens serieus naar te luisteren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten