Teksten van tekstschrijver.eu, daar komen bezoekers wél voor terug!

En nog meer inspiratie


En nog meer inspiratie
We krijgen er maar geen genoeg van. Inspiratieloosheid is verschrikkelijk, maar er zijn genoeg middelen om je eroverheen te zetten. Dat heb je kunnen lezen in eerdere, vorige en nog eerdere  artikelen. Vandaag zijn we terug met nog meer inspiratie-instrumenten. 

Metafoor

Trek eens een metafoor. Leg jezelf naast je superheld, of een politicus en kijk wat jullie overeenkomsten zijn. Niet alleen persoonlijk, maar ook in je werk. Daar kun je ongetwijfeld een leuk artikel over schrijven. Wat zou Superman doen wanneer hij achter jouw bureau zat en geen inspiratie had? Laat je fantasie gerust de vrije loop, want er zal ongetwijfeld een leuk antwoord volgen.

Interview je lezers

Eerder berichtten we over het interviewen van bekenden in je omgeving. Maar je lezers zijn natuurlijk ook de moeite waard. Vraag een van je vaste lezers eens of hij (per mail) enkele vragen voor je wil beantwoorden. Houd de vragen luchtig en scherp, zodat je er straks een leuk artikel van kunt schrijven. Vergeet niet om je lezer de tekst van tevoren te laten lezen, want voor hetzelfde geld jaag je hem weg. En dat is wel het laatste wat je wil.

Word persoonlijk

Laat je lezers zien wie je bent. Vertel ze dat je meer bent dan alleen een tekstschrijver of schrijver die hen probeert te vermaken met scherpe woordspinsels. Trakteer ze op informatie over jezelf, over je thuissituatie en je werk. Dat zal ze vast en zeker interesseren, want ze volgen je niet voor niks. Op die manier laat je meer van jezelf zien (kun je je nog geliefder maken) en zullen je lezers nog liever bij je terugkomen. Pas wel op dat je niet overdrijft. Je lezers vormen geen therapeutisch groepje, waar jij je zorgen neer kunt leggen. Of er moet een goede psycholoog bij zitten, natuurlijk.

Schrijf over inspiratie

Allemaal tips die je kunnen helpen om meer inspiratie op te doen. Maar... wanneer je het allemaal echt niet meer weet, kun je natuurlijk altijd een artikel of vier over inspiratie schrijven. De afgelopen weken is dat een boeiend thema gebleken, waarmee ook nog eens anderen zijn geholpen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten