Teksten van tekstschrijver.eu, daar komen bezoekers wél voor terug!

7 redenen om een (voormalig) leerkracht in te huren als tekstschrijver en content marketeer

Content coach en spreker Robert C. Parker publiceerde op 3 november een artikel over het inhuren van een (voormalig) leerkracht als tekstschrijver. Hij noemt zeven voordelen, waar ik me graag bij aansluit.

Reden 1: Teachers are explainers

Het klopt dat leerkrachten graag uitleggen. Daar worden ze immers voor opgeleid. Een goede uitleg geven is niet voor iedereen weggelegd. Leerkrachten zijn uitleggers. Uitleggen kost tijd en vergt veel geduld. Daarnaast is het zaak om vrij snel tot de kern te komen, zonder al te veel zijwegen. Een goede leerkracht schrijft dus to the point.

Reden 2: Teachers are planners

Met het oog op online marketing is het een sterk punt als men kan plannen. Zeker voor resultaten op de langere termijn is het goed om met een uitgewerkte strategie te komen. Leerkrachten dienen door het jaar heen vele doelen te behalen. Zij moeten in de veertig lesweken die zij hebben dus heel veel plannen. Een planning van een leerkracht is strak en efficiënt. Het is immers geen optie om de deadlines op te schuiven of niet te halen. Van het plannen van de leerkracht kunnen tekstschrijvers en online marketeers dus heel veel leren.

Reden 3: Teachers know the proper ways to conduct research

Leerkrachten zijn onderzoekers in hart en nieren. Zij weten dan ook als geen ander hoe ze een goed onderzoek op moeten zetten, moeten evalueren en uiteindelijk moeten presenteren. Voor tekstschrijvers en online marketeers is die eigenschap een pré. Een goede content strategie kan immers niet zonder een gedegen research.

Reden 4: Teachers believe in measured progress

Veel tekstschrijvers en online marketeers denken op korte termijn, omdat ze daarvoor betaald worden. Wat er met hun werk gebeurd over langere tijd beschouwen ze niet als boeiend. Leerkrachten denken echter wel in lange termijn. Want hetgeen zij hun leerlingen leren moet juist op de langere termijn effect hebben. Die lange termijnfocus maakt het dat een online content strategie (waaronder een goed geschreven webtekst) ook op de lange termijn nog effect heeft.

Reden 5: Teachers are quick learners

In het onderwijs kom je nogal wat veranderingen tegen. Voor een beetje leerkracht is dat geen enkel probleem. Ze weten niet anders dan dat er continu wijzingen zijn in lesmethoden, didactische werkvormen, kennisoverdracht en gesprekstechnieken. Daarnaast moeten ze steeds weer (en steeds vaker) hun kennis bijscholen. Het snelle leren van de leerkracht komt hem ook van pas in het werk als tekstschrijver en online marketeer. Een groot voordeel voor de opdrachtgever: vaak is één keer uitleggen meer dan voldoende.

Reden 6: Teachers are used to the ‘battle for attention’

De strijd om aandacht is een leerkracht niet vreemd. Hij moet gedurende een lesdag zo’n dertig leerlingen zien te boeien. Dat doet hij door aandacht te vragen en op te eisen. Door boeiende lessen te geven, veel vragen te stellen, te instrueren en uit te dagen. Aandacht vragen is wat ook een tekstschrijver en online marketeer moeten doen voor hun opdrachtgever. Deze wil immers dat zijn teksten opvallen. Met de ‘battle for attention’ zit het dus wel goed.

Reden 7: Teachers are relationship builders

Een leerkracht heeft de gave dat leerlingen zich prettig voelen. Dat nodigt namelijk uit om verder te leren en te ontdekken. Voor een online marketeer en tekstschrijver is dat een goede eigenschap. Wanneer mensen zich prettig voelen, zijn ze eerder geneigd te helpen.

Nog meer redenen nodig?

Een tekstschrijver met de skills van een goede leerkracht is goud op het internet. Hij zorgt voor boeiende teksten, die niet teveel uitweiden en duidelijk zijn. Tevens is de tekstschrijver flexibel en makkelijk in de omgang, waardoor hij veel gedaan krijgt. Hoeveel meer redenen heb je nog meer nodig om een leerkracht in te huren als tekstschrijver?

Het hele artikel van Robert C. Parker is hier te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten